referat och bilder

Studiebesök hos Bramleys äppelodlingar på Brattefors/Kinnekleva.

vi fick lära oss mängder om hur det funkar att odla ekologiska äpplen i stor skala.

vår ciceron för kvällen var Joakim Holgersson, som äger och driver denna odling och några till på olika platser i Skaraborg. Bramleys produkter finns att köpa på ICA, hos vissa resturanger o.d. De producerar ekologiskt odlad frukt (äpplen och Päron) tillverkar must , Cider, Brandy m.m. i eget musteri.

Foto och copyright: Lars Sjöström. Text: Lars Sjöström

Från vår tredagarsresa till Småland.Vi besökte ett antal privata trädgårdar i Husqvarna, Växjötrakten och utanför Värnamo.

Vi bodde på ett vandrarhem mitt i Glasriket (Målerås), där fick vi uppleva glasblåsning/skulpturering samt inta en så kallad hyttsill, bestående av potatis, salt sill, småländska isterband, stekt fläsk och lite andra maträtter som var typiska i sammanhanget.

Vi fick även möjlighet att handla till rabatterat pris i Glashyttans shop. Man kan säga att alla sinnen fick sin beskärda del under denna resa, fina trädgårdar, glada vänner och god mat och dryck.

Nedan: lite bilder från resan

 

foto och copyright: Lars Sjöström Text: Lars Sjöström

 

Lördagen den 20/5 var föreningen på utflykt till Kinnevedums htrg. Och vidare till Bergets Orangeri där vi åt lunch och tittade runt i deras försäljningslokal.

 

onsdag den 8/6 besöktes en privat trädgård i Vargön.

copyright och foto: Ulla Sjunnesson

endagsresa till Varberg med omnejd

 

Runevads trädgård

privat trg. i Tvååker

Golestan Garden

Laura visade oss vattning för hand,

lärde oss om fårull mot sniglar och en del annat matnyttigt.

Handelstrg.

10 oktober,

Skördefest på Björkhaga Järpås.

15 medlemar samlades och åt soppor , hembakat bröd , fina drycker och fika (kaffe/te och toscakaka) ett mycket trivsamt arrangemang, gott sällskap och mycket god stämning. ett"smaskigt" avslut på årets aktiviteter.